Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Xavier Manosa

xavier manosa

Xavier Manosa

A spanyol kerámikus

Xavier Mañosa generációjának egyik legvállalkozó szelleműbb, nagyra törőbb kerámikusa. Napjaink modern kerámikusaként alapvető ismertetőjele az a merészség, amivel különböző anyagokat párosít és emellett a kifejezés új formáit kutatja.

Munkái egészen nyilvánvalóan visszatükrözik a designeri képzést, melyben részesült. Munkája minőségileg kimagasló, ezt a kitűnőséget növeli weboldalán keresztül és azzal, hogy számos kiállításon vesz részt nemcsak Spanyolországban hanem a világ más területein is.

Xavier Mañosa 5 éve alapította az Apparatut, e rövid idő alatt generációjának feltörekvő kerámikusává vált. E lépés megtételét követően Berlinben élt. Talán ez a távolság segített neki, hogy végre annak szentelje életét, amit egész gyermekkorában látott a szüleitől és amit dacból elutasított ipari formatervezői tanulmányai alatt. Munkáit vizsgálva a legcsodálatosabb az, ahogyan összekapcsolódik a távolság hatására előtte megnyílt perspektíva és a kísérletezési vágy, mindennek alapjául az otthoni hátteréből merített szaktudása szolgál.

2009-ig Mañosa kreatív bázisa Berlinben volt, innen visszatért a családi műhelybe, mely Barcelonában egy régi ipari birtokon helyezkedik el. Itt kerámia termékeket gyártottak az építőipar számára. Napjainkban a régiségek állnak a középpontban, melyek remek inspiráló közeget teremtenek.

Xavier jó üzleti érzékéről árulkodik az, hogy már a kezdetektől fogva figyelmet szentel annak, hogyan mutatja be munkáit. E tulajdonsága részben a tervezői képzettségének eredménye, részben pedig annak, hogy a digitális generációhoz tartozik.

Az Apparatu tárgyakat kiállították már kortárs design vásárokon, kiállításokon és fesztiválokon Londonban, Frankfurtban, Saint-Étinneben, Tokyoban, New Yorkban, Mexikóban és Stockholmban csak úgy, mint Madridban és Barcelonában.