Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Tom Dixon

tom dixon

Tom Dixon

Nevében a márka

Tom Dixontól távol áll a minimalizus, szereti ha tárgyaival az emberekben rengeteg érzelmet, gondolatot kelt. Fontos számára a személyes viszony kialakulása a termékei és az emberek között. Főként lámpáiról ismert, mint például az egyik legemlékezetesebb alkotása a Mirrorball.

Tom Dixon a hegesztett bútorokra specializálódott tunéziai származású tervező 1959-ben született. 4 éves korában családjával Angliába költözött és itt nőtt fel. A Chelsea Art School-on csupán néhány hónapig tanult motorbalesete miatt. Dolgozott grafikusként, basszus gitárosként, pary szervezőként is. Művészi pályafutása ott kezdődött, mikor károsodott motorok vázainak szétszerelése közben felfedezte, hogy mennyire örömét leli a hegesztés műveletében.

Dixon akkor vált híres tervezővé, mikor az S-Chair nevű termékét elkezdte gyártani a Giulio Cappellini 1985-ben. A Space nevű stúdióját 1989-ben nyitotta meg, ahol főként a fém bútorokkal foglalkozott. 1998-ban a Habitat bútor üzletlánc vezetőtervezője lett, majd pár évvel később az Artek, az Alvar Aalto alapította finn bútor gyártó kreatív igazgatója lett.

2000-ben az angol designért tett szolgálataiért OBE díjban részesítették.

Tom Dixon ma a 100% Design kreatív igazgatója.