Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Stefano Giovannoni

stefano giovannoni

Stefano Giovannoni

Super & Popular

Stefano Giovannoni azzal az egyszerű gondolattal forradalmasította a design világát, miszerint a design a tömegkommunikáció segédeszköze. Számára sokkal kielégítőbb látni a termékeinek eredményes fogadtatását, mint a számos rangos díj, amelyeket az elmúlt évek során kapott. A Magis számára tervezett termékei, mint például a Bombo Stool, Paso Doble Family, Chair First vagy a Table First jól bemutatják az újító szellemű anyaghasználatát. Stefano úgy véli minden tervező feladata, hogy figyelemmel kísérje a populáris kultúrát.

Olaszországban született 1954-ben La Spezia városában. A Florence Egyetem építész szakán diplomázott, ahol Buti tanította. 1979-től az utóbb említett egyetemen, majd 1989-ben a milánói Domus Akadémián tanított és kutatásokat végzett.

Az 1980-as évek elején Guido Venturinivel megalapították a King-Kong Production Group-ot. Együtt hozták létre a rendkívül sikeres Girotondo termékcsaládot az Alessi számára. E család fém és műanyag háztartási eszközökből és használati tárgyakból állt.

Olyan ismert gyártókkal működik együtt, mint az Alessi, a Magis, a Flos, a Seiko, a Siemens, a Laufen, az Oras, az Inda, a Henkel, az Oregon Scientific, a Hannster, a Ceddereroth, a Lavazza, a Kankio, a 3M, a Dominamica és a Helit.

Kirobbanó tehetsége és szemléletmódja meghozta gyümölcsét. Az 1990-es években elnyerte a "Super & Popular" designer címet. Számos termékével nyert díjat, például az 1999-es "Forum Design Hannover" díj vagy a "Design Plus" díj 1994-ben és 1996-ban.

Munkái megtalálhatóak a Centre Georges Pompidou és a Museum of Modern Art állandó kiállításain. Napjainkban Milánóban él, ahol az Elisa Gargan Giovannonival közösen alapított Giovannoni Designnál építészként, belsőépítészként és terméktervezőként tevékenykedik. Érdeklődésének középpontjában a rajzfilmek, a science fiction és mesterséges képzelgések állnak.