Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Sebastian Wrong

sebastian wrong

Sebastian Wrong

Egyszerű és nagyszerű

Sebastian Wrong, tervező, az Established and Sons társalapítója és design fejlesztési igazgatója. Termékeik tervezésénél az anyagok, a minőség és az egyszerűség áll a központban. Két vélhetően legismertebb termékük a Spun Lamp illetve a Bricks and Mortar ülőbútorok. Ez utóbbi, melynek téglafal nyomatú kárpitozásának irónikus, paradox jellege tökéletesen szemlélteti a stúdió rendkívüli stílusát.

Sebastian Wrong 1971-ben Londonban született.

Szobrászatot tanult a Norwish School of Art-on és a Camberwell School of Art-on, majd 1993-ban szerezte meg BA diplomáját.

Tanulmányai során a térbeli, háromdimenziós művészet területéről szerzett tapasztalatot, a tervezői gyakorlata fejlődött a képzőművészeti munkái folyamán. Érdeklődése a különböző anyagok kezelése, a forma tisztasága, a funkció és a becsületesség köré szerveződik. Tervezői munkái egyensúlyt teremtenek a funkció, az esztétika és a kifinomultság között.

A Drove Kft. 2001 szeptemberében alakult meg. A Flos számára tervezett Spun Light széria volt az első termék design, amellyel megindult a gyártás. A 2001-es londoni „100% Design” kiállításon és a milánói „Salone Satellite 2002”-n mutatták be először. A termék még a 2001-es Peugeot Design Award rövidlistájára is felkerült. 2004-ben Red Dot Design díjat nyert a Spun Light lámpája.

Az Established and Sons első kollekcióját 2005-ben Milánóban mutatta be Mark Holmesszal, Alasdhair Willisszel és Tamara Casperszel.

Wrong termékei nemzetközi szinten számos helyen kiállításra kerülnek, és rendszeresen megjelennek nemzetközi design kiadványokban.