Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ronan & Erwan Bouroullec

ronan erwan bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec

A francia tervezőpáros

E két francia származású férfi a 21. század legkreatívabb elméi közé tartozik. Munkáik design-ja a kifinomult, organikus formák és az erőteljes megjelenés között ingadozik. A képzelet felidézéseik és a kreatív megközelítésük alapján jellemzik őket: a Bouroullec fivérek mottója, hogy "A felhasználó dönt!",céljuk, hogy tárgyaikkal az ügyfél saját személyes követelményeinek feleljenek meg. A tervező fivérek mindig hűek maradnak a tapasztalati megközelítéshez, amely elengedhetetlen a kreatív munkájukhoz, legyen szó akár szoba, bútor designról, építészeti tervről, textil falrendszerről vagy a terjedelmes kollekciójuk bármely darabjáról.

Ronan 1971-ben Erwan pedig 1976-ban született a francia Quimper városban. A párizsi École Nationale des Arts Décoratifs és a cergy-pontoise-i École des Beaux-Arts-on tanultak. Ronan közvetlen a tanulmányainak befejeztével nekivágott önálló tervezői munkáinak mialatt testvére még egyetemi hallgatóként segítette munkáját.

1999 óta együtt dolgoznak a saját design vállalatuknál. A tökéletességre való törekvés céljából kezdtek el együttműködni, amely ugyanakkor egy állandó kihívást is jelent két olyan különböző személyiségnek, mint amilyenek ők. Munkásságuk a design széles területén megmutatkozik a kis használati tárgyaktól az építészeti tervekig. Bővebben kifejtve terveznek bútorokat magán és irodai célra, vázákat, porcelán étkészletet, ékszereket és különféle lakás kiegészítőket, ám munkáik középpontjában mégis a belső terek megtervezése és berendezése áll.

Az egyik legrendhagyóbb munkájuk az Algues. A Bouroullec fivérek és a Vitra együttműködése 2000-ben vette kezdetét a Joyn nevű irodai bútorrendszerrel, amelyet 2000 és 2002 között folyamatosan finomítottak és bővítettek. Jasper Morrison, Hella Jongerius, Ronan és Erwan Bouroullec jelentős mértékben hozzájárultak a Vitra Home Collection növekedéséhez.

A Capellini, az olasz design nagy mester, 2007-ben fedezte fel őket, és ekkor kapták meg az első ipari projektjüket. Ezt követően olyan jól ismert cégekkel dolgoztak együtt, mint a Vitra, Magis, Kvadrat, Established & Sons, Ligne Roset, Alessi, Issey Miyake, Axor és újabban a Flos és a Matiazzi.

Munkáik számos jelentős múzeum kiállításán megtekintetőek, például a londoni Design Museum vagy a los angelesi Museum of Contemporary Art. 2011 őszén az új Centre Pompidou Metz felajánlotta a lehetőséget Ronan és Erwan számára, hogy bemutassanak egy nagy, átfogó kiállítást a munkáikból.