Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Piero Lissoni

piero lissoni

Piero Lissoni

A kifinomult agglegény

Piero Lissoni tervezői alapelve, hogy sosem egy különleges funkció vagy cél megvalósításáért tervez hanem az emberekért. Termékeit egészen a piacig kíséri, megtervezi a gyártók bemutató termeit, vásári standjait és akár a vállalati arculatát is. Lissoni a komplex látásmódot részesíti előnyben. Modern, elegáns, leleményes - ilyen egy jellegzetes Piero Lissoni termék. Kortárs bútorok, konyhai rendszerek, háztartási árucikkek termékeny tervezőjeként ismert. Akárhol is kalandozik épp ez a kifinomult agglegény, mindig felfigyel a tökéletességre.

Piero Lissoni a Milánó közeli Serano helységben született 1956-ban. 1985-ben diplomázott a Politecnico di Milan építész karán.

Sokféle különböző hatás és olyan híres tervezők, mint Arne Jacobsen és Poul Kjaerholm inspirálja.

Saját stúdióját, a Lissoni Associatit Nicoletta Canesivel 1986-ban nyitotta meg, ahol ipari terméktervezéssel, belsőépítészettel és grafikai munkákkal foglalkozott. Tervezőként és művészeti igazgatóként olyan gyártókkal dolgozik együtt, mint a Boffi, Cassina, Kartell, Flos, Living Divani és a Porro.

Piero Lissoni 1991-ben Japánba utazik, ahol a Takashimaya stúdióval együttműködve logókat és bélyegeket tervez az Ogata Plaza bevásárlóközpontnak. Ezt követően a Yoshimura építészstúdióval közösen vesznek rész belsőépítészeti munkák tervezésében.

1996-ban megalapította a Graph.x.-t, egy grafikai munkákkal foglalkozó vállalatot.

Első bemutatótermét a Boffi cég számára tervezte Milánóban és Párizsban. Az 1999-es évi Kölni Nemzetközi Bútorvásáron Lissoni stúdiója tervezte már a Cassina, a Kartell, a Lema, a Living Divani és a Porro olasz cégek standjait is. A Lissoni tervezte standok az olasz minőséget tükrözik.

Mostanában új építészeti projekteken dolgozott. Magán lakásokat és hoteleket tervez Olaszországban és külföldön, például Velencében, Zürichben, Isztambulban és Bankokban.