Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Philippe Starck

philippe starck

Philippe Starck

A francia fenegyerek

Feltaláló, alkotó, építész, tervező, művészeti igazgató de mind ezek felett egy őszinte ember, reneszánsz művészek közvetlen leszármazottja kötelességének tekinti, hogy tervezőként felforgató, erkölcsös, ökológiai, politikai, humoros legyen.

Minden alkalommal, mikor felfedezünk egy tárgyat vagy helyet, amit Philippe Starck tervezett, a meglepetések, mesés álom és faltól falig terjedő képzelet világába csöppenünk. Ez az egyedi és változatos alkotó, tervező, építész a rendhagyó tárgyaival közel három évtizede a mindennapos életünk része. E termékek elsődleges célja a szépségük előtt, hogy "jók" legyenek.

Édesapja, a feltaláló és repülésügyi mérnök, alkotásra inspirálta és álmodozásra sarkallta a kis Philippe Stackot. Néhány évvel és számos prototípussal később megbízást kapott, hogy dolgozzon Francois Mitterrand elnöknek. Ezzel egy időben kezdett el bútorokat tervezni a vezető olasz és nemzetközi cégeknek.

Philippe Starck oly módon tervezi a hoteleket és éttermeket, mint ahogy egy rendező filmet készít. Olyan forgatókönyveket dolgoz ki, amelyek kiemelik az embereket a mindennapi életből egy képzelet gazdag és kreatív gondolati világba. Hoteljei időtlen ikonokká váltak és teljesen új dimenziót adtak a városképhez.

A "demokratikus design" nevű koncepciójával, mely lényege az alacsony árú minőségi termékek gyarapítása, hogy több ember lehessen részese a legjobbnak, egyedül maradt abban az időben, amikor a design az elit kiváltságává kezdett válni.

Philippe Starck már az előtt tisztelte a Föld jövőjét mielőtt az ökológia divatossá vált. Létrehozta a Good Goods katalógust nem létező termékekről nem létező vásárlóknak a jövő erkölcsi piacán és megalapította a saját organikus ételekkel foglalkozó vállalatát. Legújabb fejlesztése egy forradalmian új koncepció a "demokratikus ökológia". Ennek keretén belül megfizethető árú, otthonokba tervezett szél turbinákat hozott létre, majd nem sokkal később a napenergiával hajtott hajói és a hidrogénnel működő autói is megjelentek.

Philippe Starck a fáradhatatlan és lázadó világpolgár kötelességének tekinti, hogy megossza egy tisztességesebb világról alkotott erkölcsi ám felforgató látásmódját. Szeretettel, költőiséggel és humorral fűszerezve alkotja tárgyait, betöltve álmainkat, vágyainkat és szükségeinket, sokszor még mielőtt ezekre mi magunk rájönnénk.