Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Patricia Urquiola

patricia urquiola

Patricia Urquiola

A caboche anyukája

Patricia Urquiola üdítően szokatlan munkái ötvözik a nőies stílust, a virágok formavilágára való utalást és a minimalista szemléletmódot. E különleges stílus, forma vegyítéssel az emberek érzelmeit és asszociációit szeretné előidézni. Fő célja olyan tárgyak tervezése, amelyek nem igényelnek magyarázatot, hanem önmagukról beszélnek. Bútorai és lámpái mindig légiesek és frissek, megjelenésüket geometriai formák, földszerű szövetek, heves színek határozzák meg.

A spanyol Oviedo városban született 1961-ben. A Faculdad de Arquitectura de Madrid építész karán kezdte tanulmányait. Miután átköltözött Olaszországba, 1989-ben a Milan Polytechnic-en lediplomázott.

1990 és 1992 között Achille Castiglioni és Eugenio Bettinelli kurzusain segéd professzor volt a Milan Polytechnic-en és a párizsi ENSCI-n.

1991-től a milánói De Padova olasz bútorgyártó cégnek dolgozott a termékfejlesztési iroda vezetőjeként. Itt tervezte az első bútordarabjait Vico Magistrettivel. 1993 és 1996 között két barátjával közösen nyitottak egy stúdiót, ahol építészettel, belsőépítészettel, bemutatótermek és éttermek tervezésével foglalkoztak. 1998 áttörést hozott, az olasz Moroso cég számára tervezett bútorai révén ekkor vált ismertté.

1996-tól 2000-ig a Lissoni Associati design csoport igazgatójaként dolgozott, majd 2001-ben megnyitotta a saját milánói stúdióját. E cég fő profilja a terméktervezés, kiállítások és az építészet lett. Fjord bútorsorozatával elnyerte a 2003-as kölni Bútorvásár innovációs díját.

Patricia számos design díjat nyert, köztük az Év Designere Díj, az Elle Decor International Design Award, a Chicago Athenaeum Good Design Award és a Design Prize Cologne. Világszerte egyetemi konferenciák és szemináriumok vendégelőadója. Jelenlegi olyan nemzetközi hírű cégek számára tervez, mint a Depadova, Moroso, Agape, B&B, Alessi, Driade, Foscarini, Kartell, Flos, Molteni, Artelano.

Legutóbbi projektjei közé tartozik a Mandarin Oriental Hotel Barecelonában, a W Resort & Spa Viequesben, Gianvito Rossi üzletek, a Flos és a Moroso londoni bemutató terme. Napjainkban Milánóban él és dolgozik.