Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ole Jensen

ole jensen

Ole Jensen

A mindennapok inspirálják

Ole Jensen keramikus és designer 1958-ban született Dániában Ejsing-ben, jelenleg Koppenhágában él és dolgozik. Amikor fiatal fiú volt motorszerelőként dolgozott, mint az édesapja, majd rájött, hogy valami egészen más érdekli. 1981-ben a Kolding School of Design designiskolában kezdte el tanulmányait, mint keramikus, majd 1985-ben felvették a Royal Academy of Fine Arts művészeti iskolába Koppenhágába. Számos design iskolában tanított, projektvezetője volt a Denmark’s School of Design designiskolának, és munkáit számtalan helyen bemutatták, Párizsban, New Yorkban, Los Angelesben, Hong Kongban, Hamburgban, Dánia több városában, Svédországban, Spanyolországban és Lengyelországban állították már ki munkáit.

Számos design díj nyertese, néhány példa, melyeket a Normann Copenhagen számára tervezett termékekkel nyert: 2002-ben Formlandpris (Broom and dustpan, Normann Copenhagen), 2005-ben Design Plus Prize, Frankfurt (’Kitchen bowls’, Normann Copenhagen), 2007-ben Red Dot Award (’Familia’, Normann Copenhagen), 2008-ban IF Product Award (’Familia’, Normann Copenhagen), 2008-ban GOOD Design Award, Chicago (‘Familia’, Normann Copenhagen).

agja a dán designerek szervezetének, az MDD-nek, 2009 óta a Dán Művészeti Alapítvány örökös tagja. Hihetetlen kreativitása megmutatkozik nagyszerű tárgyiban és bútoraiban. Gondoljunk például az Ole csészékre a Royal Copenhagen-től, a Washing-up felmosóvödörre, a Memory karosszékre a Dust-pan & Broom szemeteslapátra, melyeket a Norman Copenhagennek tervezett, EPDM Rubber tub gumi kádra a Danish Crafts számára, OJ állólámpára Louis Poulsen számára és még sok-sok érdekes termékre. Ha le kellene írni a termékei stílusát egyszerű luxusnak, vagy luxus minimalizmusnak nevezhetnénk. Ole Jensen kedvenc anyaga az agyag, persze minden a tervezési feladattól függ. Munkáit a mindennapok, a napi rutin inspirálják. Skandinávia szépsége mellett, kedvenc helye Róma, és Olaszország, ahol egyszer egy házat is szeretne építtetni magának.