Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Michael Young

michael young

Michael Young

Kérdez mielőtt válaszol

Michael Young generációjának egyik legbefolyásosabb designere saját bevallása szerint a gépekből, szeretetből és a káoszból merít inspirációt. Bár termékei technikailag precízen kivitelezettek, a humor egyikből sem hiányzik. Az íves vonalak, a világos színek és a formák azt sugallják, hogy ne vegyük olyan komolyan magunk. Szüntelenül megkérdőjelezi az emberi szokásokat és valódi szenvedéllyel érdeklődik a technológiai fejlesztések és a tömeg termelés iránt. Tervei letisztultak és minimalisták.

1966-ban született az Angliában található Sunderland-on. A londoni Kingston Egyetemen tanult bútor és terméktervezést. Még tanulóként kezdett el Tom Dixonnal dolgozni a Space Studio-nál. Majd 1994-ben MY-022 Ltd. néven megnyitotta design irodáját.

1997-ben Terence Conran a leginspirálóbb angol tervezőnek titulálta Youngot.

2000-ben feleségével, Katrin Petursdottirrel megalapították a M.Y. Studio-t Izland fővárosában, Reykjavikban.

Olyan nagy múltú gyártóknak tervez bútorokat és egyéb termékeket, mint a Capellini, Magis, Rosenthal, Laurent Perrier, Danese E&Y, Dupont és a Dunhill. Ezen kívül belsőépítészeti projekteken is dolgozik, mint például az Astro Bar éjszakai klub Reykjavikban és a Mandarina Duck üzlet Berlinben. Mindezek mellett építészeti tervei is készülnek házak például Tajpeiben. Munkái a londoni Design Museum, a párizsi Musee d'Arts Decoratifs és Centre Pompidou, a müncheni Neue Sammlung és a lisszaboni Portuguese Museum kiállításain is megtekinthetőek voltak.

Szemléletében könnyedén keveri a nyugat-kelet illetve a múlt és jövő sajátosságait. A design területei közül főként az iparművészet érdekli, ezen belül is nem a limitált szériás termékek hanem a tömegtermelés.

2002-ben a Kortrijkban megrendezésre került Interieur Design Biennale díszvendége volt.

Michael Young a nemzetközi sztár designer jelenleg Hong Kongban él de a világ több pontján Londonban, Taiwanban és Izlandon irodákat tart fenn.