Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Magyar Gergely

magyar gergely

Magyar Gergely

Iparművész, vizuális kommunikáció-tervező művész

"Alapító tagja vagyok a Medence Csoport alkotóközösségnek, mely hosszú évek óta foglakozik a mára fontos kulturális, gazdasági és ökológiai kérdéssé vált újrahasznosítással. Nemcsak a maguktól lebomlásra képtelen anyagok újrafelhasználása iránt érdeklődünk, hanem a létrejött műalkotások reciklálásával is. Munkáink nem kizárólag „művészi” értékekkel bírnak, hanem társadalmi szemléletváltás szükségességére is felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére és a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre.

2006 óta tudatosan foglalkozunk kültéri és beltéri reklámhálók, hirdetési molinók felhasználásával, újrahasznosításával. Az alapanyagból rendszeres alkotóműhely programjainkon, valamint kulturális fesztiválok alkalmával tartós használati tárgyakat (kültéri bútorokat, táskákat, pénztárcákat, ékszereket, védőhálókat, avargyűjtőket vagy akár békamentő kerítést) készítünk, ezáltal az aktualitását vesztett reklámponyvák hasznos életútját hosszabbítjuk meg. Kezdeményezésünk nemzetközi szinten már jelen van a XXI. század tárgykultúrájában. A recycling és az upcycling nálunk nem divat-kérdés, általa szeretnénk arra szoktatni a közönséget, hogy kreatív szemlélettel feleljen a fogyasztói kultúra kihívásaira.

A közönség bevonásával zajló táskaműhely nagy tapasztalatot jelent számomra, a felhasználók valós igényeit ismerhettem meg, a kivitelezés gyakorlata pedig a folyamatos fejlesztést inspirálja.

Továbbá ars poeticám része, hogy az alkotás örömét megosszam másokkal, miután úgy gondolom, hogy a fogyasztói társadalom szemléleti átalakításához az így nyert önbizalom szükséges mindannyiunk számára! Az eddigi tapasztalatokat felhasználva idén egy táska és kiegészítő kollekció tervezését tűztem ki célul, mely a nemzetközi piacon is megállja a helyét.

Tervezői koncepciómban fontos szerepet kap, hogy a kereskedelmi forgalomban lehetőség legyen a vásárló bevonására a táskák elkészítésében. A városi élet táplálta igények mellett, az alapanyagként szolgáló újrahasznosított reklámponyva jó mechanikai tulajdonságai, speciális igényekkel rendelkező felhasználók számára is előnyös. Pl.: Természetvédők, alpinisták, kertészek, kerékpárral közlekedők, rendezvényszervezők.

A RE+CONCEPT modellek egy alapforma evolúciós fázisai. A teniszlabda szabása inspirál, és ehhez találtam egy olyan technológiát mely a kialakításban a tartósságot szolgálja, ugyanakkor egyedi karaktert kölcsönöz a tárgyaknak!"