Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Luu Anh Tuan

luu anh tuan

Luu Anh Tuan

 

Luu Anh Tuan Vietnámban, Hanoiban született. Kilencéves korában érkezett Magyarországra három fiútestvérével és a szüleivel Vietnamból, még a rendszerváltás előtt. Diplomata szülők gyerekeként több különböző kultúrával is találkozott, de a legfogékonyabb korszakában, kisfiúként Hanoi és Saigon távol-keleti, mégis európai világában élt, amely nekünk talán egzotikus, neki azonban magától értetődő. Amikor itt összeomlott egy rendszer, lezajlott a rendszerváltás, Vietnamban viszont épp sokkal bizonytalanabb lett a világ. A család úgy döntött, hogy itt maradnak, Tuan pedig zenei általánosba került. Később idegenvezetőnek vagy tolmácsnak készült, talán a sok nyelv és a rengeteg utazás miatt is, és mert a szülei is dolgoztak korábban ebben a szakmában. Már a követségi orosz és a magyar zenei iskolában vonzotta a művészet, fel is tűnt a tanárainak, hogy jól fest. Eldöntötte, hogy alkotó ember lesz, majd megtanult magyarul, megtanult nálunk élni, és magyar divattervező lett belőle.

Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, bőr szakon folytatta, majd beutazta Európát és Ázsiát, hogy insprirációt gyűjtsön készülő munkáihoz. A London College of Fashion-ön eltöltött két szemeszter után hazatérve megalapította saját máskáját, a hat éve működő Anh Tuant. Már első kollekcióival óriási sikert aratott a hazi divatvilágban, 2008-ban pedig elnyerte a szakma képviselői által megszavazott Fashion Awards díjat, az Év Fiatal Divattervezője kategóriában.

Kollekciói a magyar divatbemutatók után a prágai és a zágrábi divathéten is bemutatkoztak, majd Hanoi, London és New York következett, idén tavasszal pedig Tokio divatértő közönsége ismerhette meg az Anh Tuan márkát.