Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Konstantin Grcic

konstantin grcic

Konstantin Grcic

Tudatosan egyszerű

Tevékenységének kulcsszava a kommunikáció, számára az a legfontosabb, hogy egy tárgya a tervező és a gyár között zajló valós párbeszéd nyomán születhessen meg. Tehát saját személye helyett munkáit helyezi előtérbe. A múlt inspiráló hatása mellett a jövő is foglalkoztatja Grcicet. Az új technológiák megihletik. A tudatos egyszerűségre törekvése mellett teret hagy az irracionalitásnak, az anyagokat szokatlan, szinte provokáló módon kombinálja. Az embereket megbízhatóságával és hitelességével kápráztatja el.

Konstantin Grcic Münchenben, Németországban 1965-ben született. Az Angliában található Parnham Főiskolán asztalosnak tanult 1985 és 1987 között majd ezután a londoni Royal College of Art ipari formatervezés szakán szerezte meg mester diplomáját. Kezdetben Jasper Morrison stúdiójában dolgozott egy even keresztül.olyan.

1991-ben megalapította a Konstantin Grcic Industrial Design-t (KGID) a saját cégét. A cégével bútorokat, termékeket és lámpákat tervezett néhány vezető a design területén mozgó vállalat számára, mint például az Agape, Authentics, CallsiCon, Driade, Flos, Iittala, Krups, Lamy, Magis, Moormann, Moroso, Muji és Whirlpool.

1998-ban a Flos számára tervezett May Day lámpája elnyerte a Red Dot Awardot. Ettől kezdve számos terméke nyert nemzetközi díjat ( például a 2001-es Compasso d’Oro vagy a 2011-ben a MYTO székért kapott díj) és része múzeumok állandó kiállításainak világszerte (new yorki MoMA, párizsi Centre Georges Pompidou ). A Royal Society for the Arts Grcic-nek ítélte a “Royal Designer for Industry” címet, a Design Miami pedig kitüntette a 2010- es év designerének.

Mindegyik termékét áthatja a gondos design és építészettörténeti kutatás, a technológia és anyagok iránti szenvedélye. Mivel a letisztult darabjairól ismerik, ezért gyakran titulálják minimalistának, azonban ami tervezőként megkülönbözteti őt a manapság divatos minimalista szemlélettől az az egyszerűségre és tiszta vonalakra való törekvésén túl az emberi kifejezés funkcióinak értelmezése, a szabályszerű merevség, a gondolati élesség és a humor egyesítése.