Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Karim Rashid

karim rashid

Karim Rashid

A rózsaszín párduc

Karim Rashid a kairói származású amerikai tervező egy valódi polihisztor, egyszerre építész, belsőépítész, író, termék tervező, aki otthonosan mozog és tervez a design minden területén, sőt még a zene világában is szívesen barangol. Stílusát “érzéki minimalizmusnak” nevezi. Saját formanyelvének kialakítása során az organikus irányzatokat felelevenítette de eközben megőrizte a minimalizmus értékeit. E stílust még karakteresebbé teszik az általa kedvelt “cukorka színek”, a digitalis op-art minták, a saját jelrendszere, inkonjai. Karim Rashid véleménye, hogy a tárgyaknak és tereknek mámorító élményeknek kell lenniük az emberek számára.

Első sikerét 1996-ban a GARBO and GARBINO nevű papírkosaraival aratta, melyek azonnal a kortárs design örök darabjává váltak szokatlan színükkel és formavilágukkal.

Karim Rashid a generációjánek egyik legtermékenyebb tervezője. Több mint 3000 design termék, több, mint 300 díj és 40 országban való tevékenysége tanúskodik a valódi design legenda mivoltjáról.

A díjnyertes terveiközt szerepelnek a Christofle, a Veuve a Cliquot és az Alessi számára tervezett luxus cikkek, az Umbra, Bobble és a 3M számára tervezett demokratikus termékei, lámpák az Artemide és a Fabbian cégeknek, high tech termékek az Asus és a Samsung számára és még folytathatnánk a sort az arculat terveivel és a csomagolás designjaival.

Karim tervei alapján született a philadelphiai Morimoto étterem, az athéni Semiramis hotel, az Universita Metro Station belsőépítészete. Emellett kiállításokat is tervezett a Német Bank és az Audi számára.

Karim munkái megtalálhatók 20 állandó kiállításon és világszerte művészeti galériákban állít ki. A Red Dot díj, a Chicago Athenaeum Good Design díj, az I.D. Magazine Annual Design Review, az IDSA Industrial Design Excellence díj állandó nyertese.

Karim gyakori vendégelőadó egyetemeken és konferenciákon, ahol világszerte terjeszti a design fontosságát a mindennapi életben. A torontói OCAD, és a washingtoni Corcoran College of Art and Design díszdoktorává avatta. Számtalan magazinban és könyvben jelenik meg köztük a Time, Vogue, Esquire, GQ és Wallpaper.