Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Jean Marie Massaud

jean marie massaud

Jean Marie Massaud

A változás embere

Jean Marie nem követi a divatot, jobban szereti megkérdőjelezni a létezőt, és végeredményben választ adni korunk felmerülő problémáira. Szimbiózis elérésére törekszik az ember, az alkotása és a természetes környezet között. Terveihez rendszerint a természet inspirálta formákat használja. Massaud ellenzi az általa dekadensnek nevezett designt, amely egyedül a külső megjelenésre koncentrál. Meggyőződése, hogy a design feladata, hogy jobb életteret teremtsen és segítsen az embereknek kikapcsolódni.

Jean Marie Massaud 1966-ban született egy dél-francia városban, Toulouse-ban, a high-tech ipar központjában. Az Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle egyetemen tanult, majd 1990-ben lediplomázott.

Humanista munkássága az alkalmazott tudományokban gyökerezik, emellett a mérnöki képzés - melynek részese volt - is befolyásolja.

A design különböző területein is megmutatkozik tehetsége, az ipari termékektől a technológiai fejlesztéseken át a bútordarabokig.

Első saját stúdióját 1996-ban nyitotta meg. A Studio Massaud 2000-ben nyílt meg, melyet Daniel Pouzet-tel közösen alapítottak. Ekkor tovább terjesztette szaktudását az építészet és a márka fejlesztés területén. Közös munkáik a Tanabé House Japánban, a Modern Object üzlet Ohio államban, a HIP spa Franciaországban, a Lancome márka és építészeti arculata és a Poltrona Frau bútorai.

Munkássága során számos nagy nevű gyártóval működött együtt eddig. Ilyen például a B&B Italia, Axor, Hansgrohe, Dior, Poltrona Frau, Lancome és a Renault.

Massaud által tervezett bútorok a világ számos design múzeumában - Amsterdamban, Chicagoban, Londonban, Lisszabonban, Párizsban és Zürichben - kiállításra kerültek.

Több alkalommal, 2007-ben és 2009-ben megkapta a Designer of the Year díjat.

A Massaud Studio jelenlegi munkái között szerepel egy 50000 fős futball stadion és két felhőkarcoló Mexikóban, egy luxus hotel Franciaországban.