Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Illésy Lenke

illesy lenke

Illésy Lenke

Anyagtól a rendszerig

Illéssy Lenke, az ille-olla divat márkanév megálmodója 2007-ben végezett a Budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textiltervező, 2008-ban a tanári szakon. A végzés után rögtön elnyerte három évre a Kozma Lajos ösztöndíjat, amivel lehetőséget kapott arra, hogy továbbfejlessze ötleteit, és megalapítsa cégét, az ille-olla kft. 2009-ben kismama kollekciójával elnyerte a Magyar Formatervezési Díj Különdíját, és a „női lét három jelene” munkájával a szombathelyi Textiltriennálé Design kategóriájának nyertese lett. 2010-ben részt vett a nemzetközi Bio22 Ljubljanai Designpályázaton. Legnagyobb elismerést 2011-ben kapta, ahol innovatív ötletével elnyerte az Év Női Fiatal Vállalkozója Díjat. A Budapesti Desighéten mutatta be új ruházati filozófiáját, a CrePToS ( Creativity, Personalization, Tool and Service).

Egy olyan ruházati rendszert és interaktív szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a vásárlók kiélhessék kreativitásukat, a honlapon (www.ille-olla.hu) megtervezhessék, személyre szabhassák ruházatukat. Majd a gyártás után hordhassák saját kreációikat.olyan.

A tervező számára a design nemcsak az esztétikáról szól, hanem abszolút a funkcionalitásról is. Olyan ruhadarabokat készít, mely a 21. század mindennapi városi viseletének megfelel. Amellett, hogy a tervezés során a használhatóságot is szem előtt tartja, a különlegességről, esztétikáról sem felejtkezik meg. Ruhadarabjai egyediek, különleges megjelenést kölcsönöznek a hölgyeknek.