Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Hadi Teherani

hadi teherani

Hadi Teherani

Az elkötelezett maximalista

Hadi Teherani nemzetközi szinten napjaink egyik leghíresebb építésze. Figyelmet szentel a forma tisztaságának, a terek érzékiségének és ezek fenntartható funkcionalitásának. Épületeivel megalapozza a lenyűgöző, fenntartható építészet színvonalát. Személyes véleménye, hogy az építészet, a belsőépítészet és a termék tervezés hármasának sikeres egyesítésével lehetséges tökéletes, atmoszférikus tér kialakítása. Számára a tér összes alkotóelemének célja egyetlen dologra összpontosul, mégpedig arra, hogy növeljék az ember életszeretetét.

Teheránban született 1954-ben. Tanulmányit 1977 és 1984 között a Braunschweig Műszaki Egyetemen végezte. 1989-től 1991-ig tanított az aacheni Műszaki Egyetemen. Karrierét divat tervezőként kezdte Kölnben, csak e rövid kitérő után kötelezte el magát teljes mértékben az építészetnek és vált híressé ezen a területen.

1990 óta szabadúszó építész. 1991-ben megalapította a Bothe Richter Teherani építészeti vállalatot Hamburgban. Dubaitól Hamburgig, Moszkvától Isztambulig az általa tervezett épületek nemzetközi világvárosok modern városképét alakítják.

Hadi Teherani a Hamburg Academy of the Arts tagja. 2003-ban alapította a Hadi Teherani AG-t, mint a cég kreatív elméje 2003-ban. A formák, terek és arányok pontos érzékelésével megtestesíti a termék tervező és belsőépítészeti vállalat szellemiségét. A cég mindennapi használatra alkot termékeket.

Walter Knollal való együttműködésük 2010-ben, a T- Ray-el kezdődött. E kárpitozott bútor kollekció darabjai szobrászi értékükkel kihangsúlyozzák a szoba hatását.

A két hamburgi irodán - egy az újonnan fejlesztett és gyarapodó Hafen-City területén, egy pedig a történelmi külvárosban - kívül Hadi Teherani Moszkvában, Dubaiban és Abu Dhabiban is jelen van cégével.