Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Edward Barber & Jay Osgerby

Edward_Barber_Jay_Osgerby

Edward Barber & Jay Osgerby

Az olimpiai fáklya tervezői

A nemzetközileg elismert tervező páros Edward Barber és Jay Osgerby 1996-ban alapította meg közös stúdióját miután a londoni The Royal College of Art építész szakán mester diplomát kaptak. A stúdió székhelye a londoni Trellick Towerben volt. Korai munkáik során a lap anyagok hajtása és formálása kapott teret. Ezen műveletekre az építészeti makett készítéshez oly sokszor használt fehér lap volt inspiráló hatással.

A tervező páros 2004-ben megnyerte a Jerwood Applied Arts Prize-t. Barber és Osgerby egy új irányt fejlesztettek ki, melynek lényege, hogy a munka kezdő pontja a szín választás. 2009-ben kapták meg az első nagyobb megbízást a Muránói üvegművestől, Veninitől, melynek eredménye egy egyedi, limitált kiadású üveg váza széria. Milánóban, Porto Cervoban és Londonban is sor került e jelentős vázák bemutatására.

Barber és Osgerby olyan híres gyártóknak tervezett már kollekciókat mint a Capellini, a Magis, a Vitra, a Venini, a Swarovski, a Flos és az Establiched & Sons, mindemellett egyszeri munkákat és bútorokat is terveznek magán és nyilvános megbízásra.

Mindkét design professzor előadásokat tart nemzetközi szinten és workshopokat vezet az Ecal-on Svájcban és a Vitra Design Museumban.

Munkáik világszerte megtekinthetőek például a londoni V&A Museum, a new yorki Metropolitan Museum of Art, a szintén Londonban található Design Museum, az Art Institue of Chicago és az Indianapolis Museum of Art állandó kiállításin.

A nevüket viselő stúdiójuk mellett 2001-ben megalapították a Universal Design Studiot, amely a világ leginnovatívabb kreatív design tanácsadója, amely tevékenységi köre az építészet, belsőépítészet és kiállítás design területeire egyaránt kiterjeszkedik. 2010-ben, a tervező páros megalapította a Map-et, egy multidiszciplináris design stúdiót, amely igénybe veszi a BarberOsgerby és a Universal Design Studio kreatív és kereskedelmi készségeit, annak érdekében, hogy kreatív útmutatást szolgáltasson és igényes ügyfelekkel vegye fel a kapcsolatot.