Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Csire Géza

csire geza

Csire Géza

A formabontó

„Imádom az átalakuló, mozgó, összecsukható dolgokat. A saját tárgyaimat is folyton átszabom. Teljesen mindegy számomra, hogy mi lehet egy dolog eredeti funkciója, ha jó arra,amire használom.

Rengetegszer fordul elő velem, hogy bemegyek egy boltba és bizonyos méretű, alakú és anyagú dolgot keresek egy projekthez, modellhez vagy valamihez. Az eladó értetlenkedik, hogy most akkor fém lámpabúrát, vagy fém salátástálat keresek. Aztán hamar rájön, hogy a kettő majdnem ugyanolyan.

Nem a mozgó és változtatható alkatrészektől lesz valami átalakítható, hanem attól, ahogyan az adott tárgyra gondolunk. Nem szükséges a tárgynak változnia, elég ha az változik, ahogyan vagy amire használjuk és máris mást kapunk.

Mindenkiben megvannak a konkrét elképzelések, hogy mi-micsoda és hogyan kell működnie. Az a dolog izgalmas, ami felborítja ezeket az elképzeléseinket, ami nem olyan, mint gondolnánk.

Az érdekes dolgok ott történnek, ahol meglepődünk. Tervezés közben, mindig ez lebeg a szemem előtt. A forma funkcióján felül, meglepő többletet teszek terveimbe. Ez a többlet nem mindig a formai megoldások, vagy funkciók számának növelése, nem feltétlen plusz valami.

Gyakran a kevesebb több. A csoda az ismereteink határán történik.”