Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Boje Estermann

Boje_Estermann

Boje Estermann

Menedzserből designer

Boje Estermann 1961-ben született Dániában, először marketing menedzsmentet tanult és 8 évig az üzleti világban ügyvezető igazgatóként egy francia cégnél dolgozott, amikor eldöntötte, hogy beiratkozik egy design iskolába a „ENSCI- Les Ateliers” –be Párizsba. Annak ellenére, hogy őrültségnek tűnt mégis megtette és feladta addigi karrierjét, majd 1999-ben lediplomázott.

A 10 évnyi sikeres business menedzseri munkássága után egy nagy váltással termék és bútortervezésre specializálódott designer és belsőépítész vált belőle. 2000-ben megalapította saját design stúdióját, a stúdió „Requæst”-et Párizsban, amely később „Boje Estermann Design Studio” nevet kapta. Design filozófiája: Általában úgy tervez, hogy analizálja saját vágyait, célja, hogy praktikus és egyszerű designt létrehozva tárgyai még mindig tudjanak egy kis pluszt nyújtani. Megpróbál személyes kapcsolatot kialakítani alkotásaival, anélkül hogy elvesztenék funkcionalitásukat.

Ez a szemlélet nagyon jól reflektál a skandináv eredetre, ahol a design hagyományának alapja a funkcionalitás, ezt kombinálja egy kis latin hatással, melyet a Franciaországban eltöltött 20 év alatt szerzett.

Célja egy olyan otthont alkotni, ahol minden funkcionális dolog csak akkor jelenik meg, amikor szükség van rá. Ebben a felfogásban alkotta meg Normann Copenhagen számára a „Funnel” névre hallgató konyhai tölcsért, melynek története: Boje Estermann egyik nap, amikor a konyhában szüksége volt egy tölcsérre, rájött, hogy még nem vett, mert túl sok helyet elfoglalt volna rugalmatlan formája miatt. Ekkor jött az ötlet, hogy megalkossa az összecsukható tölcsért, melynek anyaga elég rugalmas ahhoz, hogy összenyomható legyen, de elég kemény is, hogy megtartsa formáját, és tartós is, hogy ellenálljon a hidegnek és melegnek egyaránt. Az inspiráció forrása a fényképezőgép összecsukódó optikája. Ez a flexibilis termék hozta meg számára az átütő sikert, mellyel számos díjat elnyert.

A „Funnel” tölcsérért kapott díjak: Good Design Award (2005), Red Dot Design Award (2005), Formland Prisen (2005), DesignPlus (2005), Formexpriset (2004). A tölcsér mintájára készített „Strainer” szűrővel nyert díjai: L’ observeur de Design (2006) és Good Design Award (2005).