Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Antonio Citterio

Antonio_Citterio

Antonio Citterio

Realista álmodó

EAntonio Citterio, az olasz realizmus nagymestere, nem a hivalkodó kifejezésmódjával, szélsőséges, feltűnő darabjaival hanem visszafogott tárgyaival, stílusával nyert szakmai elismertséget. Tárgyai a New York-i Museum of Modern Art és a párizsi Pompidou Központ állandó gyűjteményében is megtalálhatóak. A világ számos vezető gyártójával, úgymint a B&B Italia, Flexform, Flos, Hansgrohe, Kartell, Vitra, hosszú évtizedek óta tartó szoros kapcsolatot tudhat magáénak. Erőssége nem csupán a komplex gondolkodásmód, hanem a részetekre kiterjedő figyelem is. Számára minden apró részlet, a megfelelő anyagok kiválasztása, a felületek, a színek összehangolása mind a kompozíció fontos eleme. A high-tech megoldásokat a természetes anyagokkal ötvözve hoz létre egy olyan harmonikus összképet, mely kortalan értéket jelenít meg. Így emelkedik a formatervezés nagy klasszikusai közé. Antonio Citterio kortárs előadásmódjával mutatja be az olasz design kiválóságát.

Antonio Citterio 1950-ben született Meda-ban, Olaszországban. Tanulmányait a Politecnico of Milan építész szakán végezte, majd 1972-ben lediplomázását követően megnyitotta saját studióját és megkezdte építész és belsőépítész karrierjét.

1987-ben és 1995-ben is megkapta a Milánói Triennálé "Compasso d'Oro" díját, mely a formatervezés egyik legjelentősebb elismerésének számít.

1999-ben Antonio Citterio és Patricia Viel együttműködésével megalakult az Antonio Citterio and Partners, egy multidiszciplináris építészeti, ipari tervező és grafikai tervező stúdió. A cég tevékenységi körébe tartozik a terméktervezés, építészeti tervezés a magán- és a közszektorban egyaránt, üzletek, bemutatótermek kialakítása, vállalati arculattervezés, térrendszerek tervezése.zonyultak.

Citterio olyan olasz és külföldi cégekkel dolgozik együtt mint az Albatros - Sanitec Group, Ansong, Arclinea, Aubrilam, Axor-Hansgrohe, B&B Italia, Flexform, Flos, Fusital, Guizzini, Iittala, Inda, Kartell, Maxalto, Metalco, Sanitec Group/Pozzi Ginori, Simon Urmet, Skantherm, Tre Piu, Vitra és a Wall.

2000 áprilisában megnyílt az Antonio Citterio and Partners milánói központja majd egy hónappal később, májusban, az új hamburgi iroda is megkezdte működését.

2004-ben egy olasz kiadó, az Electa kiadta az Antonio Citterio. Industrial Design. monográfiát. Majd egy évvel később a Luigi Prestinenza Pugliesi által írt Antonio Citterio monográfia is kiadásra került az Edilstampa közreműködésével.

2006 óta a Svájci Olasz Egyetem Építészeti Akadémiáján (Accademia di Architettura dell'Universitá della Svizzera Italiana) a formatervezés professzora.

2007-ben a Mies van der Rohe Díj zsűrije Citterio egy projektjét, a "GlaxoSmithKline Day Nursery"-t választotta ki, hogy az utazási kiállításának és katalogusának része legyen. Még ebben az évben Londonban neki ítélték a "Royal Designer for Industry" díjat, valamint beválasztották az Olasz Kulturális Javak és Tevékenységek Minisztériuma által létrehozott Olasz Formatervezési Tanácsba.

Az Antonio Citterio and Partners cég folyamatban levő illetve nem rég elkészülő munkái között megtalálható a milánói 1-es és a római "A" metróvonalak felújítása, a "Bulgari Hotels and Resorts" luxushotelek és a De Beers új londoni ékszerüzletének belsőépítészete. A divatiparban Valentino-nak, Emanulel Ungaro-nak, Cerruti-nak és Fausto Santini-nek terveznek belső teret és alakítják ki a cégek számára a vállalati arculatot.

Citterio rendszeresen tart előadásokat és vesz részt konferenciákon a világ minden táján. Mindemellett számos zsűri tagja.

Antonio Citterio napjainkban Milánóban él és dolgozik.