Termékek Menü

Fejléc ingyenes szállítás

70.000 FT FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille_Pier_Giacomo_Castiglioni

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

A design megfigyelést követel

Egyszerre ironikus, logikus és tökéletes, a Castiglioni fivérek munkája drámai módon megváltoztatta - és bizonyos értelemben meghatározta - a modern olasz designt. Együtt kísérleteztek új formákkal, technikákkal és anyagokkal. Kísérleti és hagyományos formákat és új technológiákat használtak, melyek segítségével és sokrétű anyag felhasználással alkották meg tárgyaikat.

Achille Castiglioni (1918-2002) és testvére Pier Giacomo (1913-1968) a Polytechnic University of Milan építész karán diplomáztak. Milánóban az 1940-es években kezdtek el együtt dolgozni. Számos nagy hatású darabot hoztak létre olyan vezető világítástechnikai gyártók számára, mint a Flos, emellett olyan bútor és termék gyártókkal is dolgoztak együtt, mint a Zanotta és az Alessi. Közvetlen a háború után figyelmük főként a város tervezésre, építészetre és a designra összpontosult. Achillelel számos különböző elismerést kaptak, mint a hat munkájukat bemutató állandó kiállítás a new yorki Museum of Modern Art épületében és az öt alkalommal nekik ítélt Compasso d'Oro díj.olyan.

Az 1957-es "Colori e forme nella casa d'oggi" kiállításon, amely a comoi Villa Olmoban került megrendezésre, Achille és Pier Giacomo Castiglioni felbosszantotta a szakembereket a modern életstílusról alkotott elképzelésével, azáltal, hogy egy színes stílus kavalkádot mutattak be, amely régi és új bútorokat foglalt magába az egységes stílusú belső térkialakítás helyett.

A két testvér munkái közül különösen sikeresek voltak az Arredoluce, a Flos és az Artemide számára tervezett lámpák. Játékosan kutatták a forma kínálta új lehetőségeket, amelyeket összekapcsolták a technikai újításokkal, így hoztak létre rendkívül funkcionális tárgyakat, amelyek nem csak esztétikailag voltak kielégítőek, hanem praktikusnak is bizonyultak.

A Castiglioni fivérek erős hatást gyakoroltak az olasz designerek fiatalabb generációjára.